Kempele Gaming Base ry

KGB ry => Pelit => Aiheen aloitti: Dankirk - Tammikuu 14, 2013, 20:21:36

Otsikko: [Korttipeli] Magic the Gathering
Kirjoitti: Dankirk - Tammikuu 14, 2013, 20:21:36
Kasataan tähän lista tyypeistä joilta löytyy kortteja ainakin yhteen Legacy formaatin pakkaan.
Legacyssä kaikkien editionien kortit on oletuksena sallittu, mutta muutamia nimettyjä kortteja on bannattu joista lista löytyy tästä (http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=judge/resources/sfrlegacy).
Pelaamme tämän formaatin korteilla ihan perus 60 kortin pelejä, two-headed gianttia (http://mtg.wikia.com/wiki/Two-Headed_Giant) ja muita moninpeli variaatioita sekä jonkin verran EDH (http://mtg.wikia.com/wiki/EDH):ta.

Proxyt, eli itse printatut kortit sallitaan, mutta ideanahan on tietysti pitää pakat sellaisena, että niillä ja niitä vastaan on mukava pelata.
Jos pakkasi hinta olisi uutena ostettuna yli 200€ alkaa homma mennä jo mauttoman puolelle. Päättymättömiä comboja saatetaan myös katsoa kieroon.
Alla on esitelty pelipakkoja. Älä kuitenkaan rakenna pakkaasi yksinomaan niiden countteroimiseksi.


Tässä lista pelaajista, ja heidän enemmän tai vähemmän ajantasalla olevista pelipakoista:
- Dankirk (http://www.mtgvault.com/dankirk/) Omistan oikeasti pakat: Pestilent Priests, Card Disadvantage, Johny's Zombie Mill ja Growing Strong
- Harold (http://www.mtgvault.com/hardol/)
- Naenna (http://www.mtgvault.com/naenna/)
- Sleir (http://www.mtgvault.com/sleir/)
- Tarashii (http://www.mtgvault.com/tarashii/)
- Quire (http://www.mtgvault.com/ethinia/)
- Zeussi (http://www.mtgvault.com/zeussi/)
- Sound-T
- Toope121 (http://www.mtgvault.com/toope121/)
- Tuppuraine
- Tomppu (http://www.mtgvault.com/tomppu/)

Hyviä työkaluja:
MtgDeckBuilder (http://www.mtgdeckbuilder.net/Decks/EditDeck) - Testaa pakkasi toimivuus simuloimalla peliä. Avaa toiseen selaintabiin jokin toinen pakka ja pelaa itseäsi vastaan.
Gatherer (http://gatherer.wizards.com/Pages/Advanced.aspx) - Erittäin tarkat korttien hakutoiminnot, pelaajien kommentteja korteista sekä kortteihin liittyvät sääntötarkennukset.
MtgVault (http://www.mtgvault.com/decks/new/) - Esittele pakkasi muulle maailmalle. Voit myös kysellä apua pakan paranteluun.

Kauppoja:
CardKingdom (http://www.cardkingdom.com/) - Allekirjoittanut havainnut halvaksi, vaikka tulevatkin meren toiselta puolelta.
MagicCardMarket.eu (https://www.magiccardmarket.eu/) - Homma toimii siten, että teet "want listin" jonka jälkeen sivu listaa potentiaaliset kaupat ostohintoineen. Yksittäisiä kortteja saattaa saada täältä yllättävän halvalla.
Fantasia Pelit (http://www.fantasiapelit.com/) Boostereita Oulusta. Järjestävät silloin tällöin turnauksia ja muita eventtejä. Osallistumiset väliltä 0-10€.